Co jsem dělala o prázdninách II. – Code.org

Stránku Code.org není určitě potřeba zvlášť představovat – stránka plná aktivit a kurzů pro žáky. Najdete zde spoustu připravených materiálů – lekce různých délek, od jedné hodiny až po několik měsíců.

U každého materiálu najdete stručný popis, typ zařízení, na kterém vám bude fungovat, typy připravených materiálů a podporu pro učitele, často rozepsané lekce na minuty.

Ale nevím, zda znáte lekce pro učitele.

Lekce pro učitele na Code.org najdete na stránce https://studio.code.org/my-professional-learning. Buď se můžete zapsat do moderovaných kurzů nebo využít samostatné studium v části Odborné vzdělávání pod vlastním vedením. Kurzy jsou připraveny pro různé stupně škol.

Některé kurzy jsou určeny jako příprava učitele k práci s kurzem.

Na vyzkoušení jsem si nejdříve prošla kratší kurz pro nejmladší Game Design. Kurz pro učitele se chová stejně jako kurz pro žáky, ale v praktické části je často doplněný tipy pro učitele. Některé části jsou čistě pedagogické. V lekci jsou také prokliky materiály k žákovskému kurzu.

Na stránce Code.org lze sice zvolit jako jazyk češtinu, ale rozhodně není přeloženo vše. Pokud si bude pomáhat automatickým překladem jako já, tak u některý prvků vzniká docela chaos a musíte si to hlídat.

Za mne skvělá věc!

O vlastní práci s kurzy Code.org ve třídě tu najdete starší článek https://www.cojsemvyzkousela.cz/?p=4360 + článek o překladech https://www.cojsemvyzkousela.cz/?p=8868

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *